Naša zgodba

Kako se je vse skupaj začelo?

Sem Jaka in skupaj z ekipo sem oblikoval prvi slovenski notranji vrtiček LightGarden.
Naša zgodba
Ideja se mi je porodila iz vedno ponavljajočega se problema: »Kupljena zelišča v kuhinji nikoli ne preživijo več kot teden dni«. Kot ljubiteljski kuhar in uporabnik svežih zelišč pri kuhanju, sploh pri peki pizz, me je to strašno jezilo, kako si lahko zagotovim sveža zelišča skozi celo leto? Nekaj rešitev sicer na trgu obstaja, a moraš poleg vrtička kupovati še njihove vložke in zelišča. Skratka, nimaš »prostih rok«.

Uporabil sem strokovno znanje iz področja svetil

Pričel sem razmišljati, kako bi sam, kot strokovnjak za svetila, uporabil svoje znanje in naredil nekaj uporabnega, praktičnega in nekaj, kar resnično deluje. Po pogovoru s prijatelji sem večkrat ugotovil, da imajo podobne težave in jih je moja ideja povsem navdušila. To me je spodbudilo, da sem se podal v raziskavo.
Naša zgodba
Zanimalo me je, kako lahko z obstoječimi rešitvami na trgu rastlinam v notranjem prostoru zagotovim kar se da optimalne pogoje za rast. Skupaj z ekipo, ki smo tudi del podjetja Jaka&I, ki se profesionalno ukvarja z razsvetljavo, smo raziskovali namensko razsvetljavo za gojenje rastlin. Odločili so se združiti strokovno in tehnično znanje ter pridobljeno praktično znanje o gojenju rastlin in vrtnin na domačem vrtu. Tako smo prišli na idejo, da ustvarimo mini vrt z vgrajenimi LED sistemom, ki imitira celoten spekter svetlobe, ki jo ima naravna svetloba in katero rastline potrebujejo za rast.

Praktičen in dovršen izdelek

Osredotočili smo se na to, da ustvarimo praktičen, učinkovit in dovršen izdelek, ki ga lahko uporablja prav vsak skozi celo leto. Pretehtali smo vse možnosti, prebirali številne raziskave o gojenju rastlin in se lotili izdelave prototipnega izdelka. Odločili smo se združil les in kovino. Les oddaja občutek topline, kovinska konstrukcija svetilke pa kompaktnost in kvaliteto.
NAŠA ZGODBA
Kot osnova služi leseno korito, ki je izdelano izpod rok lokalnega mizarja. Kovinski nosilec – ročaj v katerega so vgrajene LED diode je narejen in varjen ročno v našem podjetju. Kovinski del je prilagojen glede na obliko in velikost vrtička.

Prvi prototipni vrtiček je po pol leta preizkušanja prestal veliko preizkušanj in uporabnikov. Končni rezultati so bili dovolj zgovorni, da smo se odločili, da izdelek ponudimo na trg in tako omogočimo tudi tebi, ki sedaj bereš tole zgodbo, da ga preizkusiš in uživaš s čisto svojim novim notranjem vrtičkom, ki nosi ime Lightgarden. Če želiš, ga lahko poimenuješ po svoje in nanj vgraviramo kar si želiš. Kaj bo na koncu pristalo v tem simpatičnem vrtičku pa veš le ti.

Celoletna samooskrba

Zdrav način prehranjevanja

Pospešena rast rastlin

Enostavna uporaba

Ročno narejeno v Sloveniji

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×